top of page
Zakaris-Heinesen.Foto-Alan-Brockie.jpg-1600x1092.jpg

Zacharias Heinesen

Zacharias Heinesen (født 19. oktober 1936 i Tórshavn, Færøerne) er en fremtrædende færøsk maler. Han er søn af den berømte færøske forfatter og kunstner William Heinesen og voksede op i en kunstnerisk og litterær familie. Heinesen studerede kunst i København i 1950'erne, og hans tid i Danmark havde stor indflydelse på hans kunstneriske stil og teknik.

Heinesens værker er primært landskabsmalerier, og han er kendt for at skildre Færøernes unikke og dramatiske natur på en intens og farverig måde. Hans malerier fanger ofte de særlige lyseffekter, som det skiftende vejr og de særegne geologiske formationer på Færøerne skaber. Heinesen har også arbejdet med portrætmaleri og grafik.

Udover sin succes som maler har Heinesen også været involveret i det færøske kulturliv som formand for Færøernes Kunstnersammenslutning og medlem af det færøske kunstråd. Han har haft adskillige udstillinger i både Færøerne og internationalt, og hans værker er en vigtig del af den færøske kulturarv.

Zacharias Heinesen har modtaget flere priser og anerkendelser for sit arbejde, både nationalt og internationalt. Hans betydning for færøsk kunst og kultur kan ikke overvurderes, og han er en af de mest anerkendte kunstnere fra Færøerne.

bottom of page